Start     Våra resor   Ciceroner   Bildgalleri  

Priser/villkor/garantier/försäkringar m.m

  Kontakt    
Herodotos' resor
Det är själva resan som är målet
 
 
 

 

 


Sfinxen och pyramiderna i Giza - antikens enda bevarade underverk.
CC BY-SA 3.0


Faraonernas Egypten

Följ med på en klassisk resa till världens äldsta turistdestination - Egypten. Resan är framtagen i samarbete med egyptologen Carolin Johansson som följer med som reseledare och ciceron.
27 oktober – 10 november 2018*

En resa med Herodotos till Egypten erbjuder ett unikt tillfälle att se och lära sig mycket mer än på vanliga turistresor. Självklart besöker vi Egyptens klassiska resmål - Sfinxen och Pyramiderna i Giza, Egyptiska museet i Kairo, Karnaktemplet och Konungarnas dal i Luxor och maginifika Asuan. Men vi besöker också ställen som inte många turistgrupper hittar till.

Programmet är framtaget i nära samarbete med vår specialciceron, Carolin Johansson som också följer med på resan. Carolin har deltagit i flera utgrävningar i Egypten, rest runt en hel del besitter gedigen erfarenhet av landet. Hennes kunskaper låter oss uppleva faraonernas skatter på ett initierat sätt, låter stayer, reliefer och hieroglyfer tala och ger oss chansen till en oföglömlig reseupplevelse.

Är det säkert att resa till Egypten? Efter några turbulenta år kring Den arabiska våren har läget i landet stabilliserats. Antalet turister i Egypten stiger stadigt och vi bedömer att det är dags att börja resa ditt igen. Självklart följer vi noga utvecklingen i landet och regionen och följer noga UDs rekommendationer.


Kitchener's Island, sett från Elephantine, Aswan, Egypt.
Photo: Przemyslaw "Blueshade" Idzkiewicz. October 2004.
     
 

Reseledare & ciceron:

 

 

 

"Om Egypten ska jag tala länge, eftersom det är är fyllt av så många förunderliga ting och underverk, märkligare än alla andra länder"
(fritt efter Herodotos Historia, bok 2:35)

 

Carolin Johansson är egyptolog (Fil mag Uppsala universitet) och har ägnat större delen av sitt liv åt studiet av det forntida Egypten. Carolin har rest och periodvis bott i Egypten under många år, där hon också deltagit vid olika arkeologiska fältarbeten.

Tidigare arbetade hon som intendent för den egyptiska samlingen vid Medelhavsmuseet i Stockholm och har medverkat ett flertal gånger som sakkunnig i TV och radio.

Carolin ser fram emot att ta er med till det sagolika landet vid Nilens stränder och dela med sig av sin kunskap om den förunderliga civilisation som en gång florerade under faraonernas tid, samtidigt som vi upplever det moderna Egyptens särpräglade charm och fascinerande egenheter.

 

 
     
     
 

 

 

Resfakta
Tid: 27 oktober–10 november 2018* (14 dagar)*

Information och anmälan: Arthur Sehn, Herodotos resor, tel. 073 984 33 25,
e-post: info@herodotos.se.

Pris: ca 28 000 kr för del i dubbelrum.*
Specialpris för Herodotos tidigare resenärer: 27 000 kr*

I priset ingår: flyg t&r Stockholm, Oslo eller Köpenhamn – Kairo, ca 13 nätter på bra hotell eller båt, de flesta måltider och alla transporter och inträden enligt programmet, svensktalande reseledare under hela arrangemanget. Tilläg enkelrum: ca 3000 kronor.*

Information och preliminäranmälan: Arthur Sehn, Herodotos resor, tel. 073 984 33 25,
e-post: info@herodotos.se.


* Obeservera att datum och prisuppgifter är prliminära. Alla priser i SEK. Med reservation för eventuella ändringar av skatter, flyg- och hotellpriser samt valutakurser. För resans genomförande erfordras 16 deltagare.


Anslutningar:
Våra resenärer är spridda över Norden och de flesta av våra resor utgår från Stockholm eller Köpemnhamn. Därför erbjuder vi, genom vårt samarbete med resebyrån CE Travel , bra priser på anslutningsflyg från övriga Norden. Hör med oss om detaljer!

Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag. För resans genomförande erfordras 16 deltagare.

Avbokningsregler:
Vi tillämpar SRF:s villkor för paketresor. I många fall följer av de villkor som gäller för i paketresan ingående tjänster, t.ex. flyg- och evenemangsbiljetter, hotellogi m.m., att dessa inte går att avbeställa. I sådana fall ska resenären, förutsatt att arrangören innan avtalet ingås informerat honom/ henne om villkoren, betala hela kostnaden för den eller de berörda tjänsterna. Detaljerad information finns på vår hemsida: www.herodotos.se, se under Priser/villkor/garantier/försäkringar. Vid sjukdom täcks kostnaden i regel av resenärens hemförsäkring (läkarintyg krävs). Hör med ditt försäkringsbolag om detaljer.

Reseförsäkring: Herodotos resor AB har bankgaranti och gruppreseförsäkring godkänd av Kammarkollegiet. Organisationsnr. Herodotos Resor AB 556828-7972. Vi reserverar oss för pris- och programändringar utanför vår kontroll och hänvisar till gällande reselag.

 
     
     

 

   
 
 
Design by: art.sehn