Start/resor     Ciceroner   Bildgalleri  

Priser/villkor/garantier/försäkringar m.m

  Kontakt    
Herodotos' resor
Res från: Stockholm, Göteborg, Oslo,       
Köpenhamn, Helsingfors m.fl. orter         
 
 
 

 

 


Det återuppbyggda torget i Warszawas Gamla Stad. Sjöjungfrun är stadens symbol.

Kraków och Warszawa
En kulturhistorisk resa till Polen och dess två huvudstäder: det kungliga Kraków och det moderna Warszawa. Ciceron på resan är den polskfödde föreläsaren och skribenten Arthur Sehn. Resan arrangeras i samarbete med Sveriges äldre läkare.
April & maj 2014

Följ med på en historisk resa till Polen – Warszawa och Kraków – där vi besöker platser märkta av landets äldre magnifika och nyare dramatiska historia.

Under vår resa bor vi på bra, centrala hotell och äter tillsammans på spännande restauranger och njuter av det bästa ur det polska och habsburgska köket med bl.a. specialiteter som zrazy (oxrullader med saltgurka och bovetegryn), gulasch med klimp eller wienerschnitzel.

Vi får även flera tillfällen att umgås och på egen han utforska det rika utbudet av restauranger och det lokala, centraleuropeiska köket med influenser från både från Öst- och Sydeuropa.

Konst och musik
Under vår vistelse i Polen kommer vi ha möjlighet att ta del av de båda städernas aktuella konstutställningar och musikkonserter. Warszawa är intimt förknippad med den polsk-franske tonsättaren Frederic Chopin. Det var hit han längtade från sin exil vilket återspeglades flera gånger i hans sorgsna musik med inslag av polska folkvisor. Här ville han att hans hjärta skulle begravas. Det smugglades faktiskt in och finns idag inmurad i Heliga Korstes kyrka vid Krakowskie Przedmiescie. Warszawa är hemorten till den årliga Chopinfestivalen där unga artister tävlar i framförande av hans verk. Vi hoppas att det kommer att finnas tillfälle att lyssna på Chopins musik på plats i Warszawa och ordnar gärna biljetter.

 


Katedralen i Kraków, längst fram till vänster Vasa-kapellet.
     
     
     
 

Reseledare & ciceron:


Arthur Sehn

Arthur Sehn är föreläsare och historiker med särskilt intresse för modern historia och det flerspråkiga kulturarvet i Centraleuropa. Han är född och uppvuxen i Kraków och bor sedan 1981 i Stockholm. Studier i historia och kulturhistoria i Kraków och Stockholm. Sedan flera år tillbaka anordnar Arthur uppskattade kulturhistoriska föreläsningar med inriktning främst på Central- och Östeuropa, bl.a. på ABF i Stockholm. Han har som reseledare lett ett antal grupp- och rundresor till Polen, Baltikum, Ryssland och USA. Sedan 2010 är Arthur verksam i Herodotos Resor AB.
Mer om reseledaren

 

 

   
 
 
Design by: art.sehn